Ciupercile stimulează memoria seniorilor

Ciupercile stimulează memoria seniorilor

Consumul de ciuperci cel puțin de două ori pe săptămână ar putea preveni probleme de memorie la cei peste 60 de ani.

Cercetătorii de la Universitatea Națională din Singapore au emis ipoteza că consumul de ciuperci ar putea ajuta la păstrarea funcției cognitive la vârstnici datorită bogăției lor în antioxidanți, care mențin celulele sănătoase. Prin urmare, au recrutat 663 de participanți în vârstă de 60 de ani și peste și și-au urmat dieta timp de 6 ani, din 2011 până în 2017, măsurându-și abilitățile cognitive. Rezultatele acestui studiu au fost publicate în Journal of Alzheimer’s Disease.

În constatările lor, cercetătorii afirmă că, deși nu este posibil să se demonstreze o legătură directă între ciuperci și funcția creierului, persoanele care au consumat cel puțin două porții pe săptămână au avut mai puțină afectare a memoriei decât cei care au consumat mai puțin de o porție.

„Seniori care consumă una până la două porții de ciuperci au un risc de afectare cognitivă ușoară redus cu 43%. Dacă mănâncă mai mult de 2 porții, acest risc este redus cu 52%”, subliniază autorii.

Motivele acestui efect protector nu sunt clar definite, dar ciupercile conțin antioxidanți și substanțe antiinflamatoare care pot preveni acumularea în creier a proteinelor beta-amiloide și tau, caracteristice bolii Alzheimer.

Sursa: topsante.com /Foto: pexels.com

Citește și: Antibioticele la copiii sub 2 ani asociate cu probleme de sănătate ulterioare

One thought on “Ciupercile stimulează memoria seniorilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *