Ce este bamlanivimab, cocktailul de anticorpi autorizat în SUA?

Ce este bamlanivimab, cocktailul de anticorpi autorizat în SUA?

Agenția Americană pentru Medicamente tocmai a validat utilizarea bamlanivimabului pentru a trata pacienții infectați cu coronavirus.

Când a contractat Covid-19, Donald Trump a fost tratat cu un medicament pe bază de anticorpi sintetici. Pe același principiu chimic este conceput bamlanivimab, care tocmai a fost validat de FDA (agenția americană pentru medicamente) pentru a trata pacienții cu coronavirus, anunta topsante.com

CUM FUNCȚIONEAZĂ BAMLANIVIMAB?

Acest tratament este destinat pacienților cu forme ușoare până la moderate. Acesta este un produs care se injectează dintr-o dată și care rezultă din clonarea anticorpilor de la pacienții convalescenți din Covid-19. Nu este destinat reducerii simptomelor, dar ajută la prevenirea continuării replicării virusului în organism. Prin atașarea la proteina Spike prezentă pe suprafața coronavirusului, aceasta împiedică infectarea celulelor noi.

După un studiu efectuat pe 465 de persoane, bamlanivimabul a redus semnificativ rata spitalizării pacienților. În grupul placebo, internările (sau vizitele în camera de urgență) în termen de 28 de zile de la începerea tratamentului au fost de 10%, comparativ cu 3% pentru grupul tratat cu medicamente. Au fost administrate mai multe doze: între 700 miligrame și 7.000 miligrame de produs. Cu toate acestea, studiul nu este încă finalizat, este doar faza 2. Faza 3, efectuată pe mai mulți pacienți va face posibilă validarea (sau nu) a acestor rezultate inițiale.

CUI ESTE ADMINISTRAT, UNDE ȘI CÂND?

Acest tratament ar putea fi foarte eficient dacă este administrat suficient de devreme în dezvoltarea bolii pentru a preveni agravarea simptomelor. Dacă boala a progresat deja și pacientul are o formă severă, oamenii de știință au descoperit că nu este eficientă. Prin urmare, va fi administrat pacienților cu risc de a dezvolta o formă mai gravă și de a fi spitalizați.

Deocamdată, acest tratament este validat doar în faza de urgență a pandemiei, ceea ce înseamnă că autorizația de utilizare de către FDA ar putea fi retrasă. Un medicament similar este în curs de examinare în Franța, fără a fi încă implementată nicio fază clinică.

Citeşte şi: Vaccin împotriva cancerului de sân triplu-negativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *