Ce este arnica montana?

Ce este arnica montana?

Arnica montana este un produs homeopatic făcut din planta numită arnica de munte. Cunoscută încă din Antichitate, arnica este una dintre cele mai folosite plante în homeopatie. Este folosită în principal pentru îngrijirea micilor traumatisme, precum hematoamele, dar și pentru durerile musculare.

În homeopatie, se prezintă sub formă de granule, doze globule, fiole de băut, picături, unguente și geluri.

Arnica montana, indicații

Arnica promovează mai întâi vindecarea hematoamelor și a vânătăilor. Permițând, de asemenea, să calmeze durerea, este prescris pentru dureri, vânătăi, entorse și tendinite. În plus, arnica este folosită pentru tratarea tulburărilor respiratorii și cardiace.

În ceea ce priveste femeile însărcinate, Arnica montana poate ajuta la reducerea durerilor provocate de naștere, dar și la reducerea riscului de sângerare. În cele din urmă, este utilă să ajuți persoanele care au suferit șocuri psihologice sau emoționale.

Arnica montana: ce contraindicații există?

Nu există contraindicații pentru a lua acest tratament în afară de alergiile la tinctura de arnică. Tratamentul trebuie luat fără alimente. De preferință, nu trebuie consumat în combinație cu cafea, mentă sau tutun.

Consumat sub forma sa homeopatică, nu există efecte secundare.

Arnica montana: ce dozaj?

Pentru afecțiuni traumatice recente, de natură fizică sau psihologică, precum dureri corporale, vânătăi sau tendinite, este indicată Arnica montana 9 CH, în doză de 5 granule care se dizolvă sub limbă la fiecare oră.

În ceea ce priveste traumatismele vechi, este indicat să se ia 5 granule de arnica montana 15 CH, dimineața și seara, timp de două luni.

Pentru femeile care tocmai au născut, se pot consuma 5 granule de Arnica 9 CH de două ori pe zi, timp de o săptămână întreagă.

Pentru a preveni tulburările cardiovasculare, este posibil să luați o doză de Arnica 9 CH la fiecare două săptămâni.

Ce medicamente homeopatice sunt asemănătoare cu Arnica montana?

Pentru durerile musculare, Rhus Toxicodendron este recomandat mai ales sportivilor. Tratează rupturile ligamentelor și tendoanelor, luxațiile și contracturile musculare.

La șocurilor recente care au provocat hematoame, dureri, entorse sau crampe, se folosește și Ruta Graveolens.

În sfârșit, în ceea ce privește afecțiunile cardiovasculare, Arnica montana poate fi combinată cu Fosfor pentru a limita riscurile de a dezvolta boli legate de inimă și circulație sanguină.

Sursa: topsante.com

Te-ar putea interesa și: Vegetariană? Ești cu 33% mai expusă la o fractură de șold