Care sunt beneficiile quinoa?

Care sunt beneficiile quinoa?

Quinoa este una dintre cele mai bogate plante în nutrienți din lume! Uşor digerabilă, mai ales pentru cei intoleranți la gluten, este o adevărată comoară proteică.

Se crede că această mică sămânță este o cereală. Ei bine, nu. Aparține familiei chenopodiaceae, cu alte cuvinte… sfeclă! Cultivat pe Altiplano bolivian, până la 3000 m altitudine, a fost mult timp unul dintre pilonii dietei incașilor care îi identificase în mod clar calitățile nutriționale excepționale.

QUINOA ESTE O SURSĂ EXCELENTĂ DE PROTEINE

Quinoa este una dintre puținele plante bogate în proteine ​​care conține toți aminoacizii esențiali pentru organism. În majoritatea cazurilor, numai produsele de origine animală asigură o astfel de aprovizionare completă de aminoacizi. Dar mica sămânță andină are avantajul de a fi un aliment mult mai ușor de digerat și conține mult mai puține grăsimi decât majoritatea tipurilor de carne. „Deci, este o sursă alternativă excelentă de proteine ​​și nu doar pentru vegetarieni. În plus, conține o serie întreagă de minerale și vitamine B care permit organismului să asimileze mai bine proteinele, garantând în același timp alte efecte benefice ”, explică Susanna Bingemer, specialistă în alimentație echilibrată și autoarea cărții   „Superfoods ”.

QUINOA ESTE BOGATĂ ÎN MAGNEZIU

Foarte bogată în magneziu (204 mg / 100 g), această mică sămânță relaxează mușchii, ajută la reglarea tensiunii arteriale, la scăderea ratei de stres și permite un somn de o calitate mai bună. În plus, quinoa conține triptofan, un aminoacid esențial care promovează și somnul odihnitor și îmbunătățește starea de spirit prin stimularea producției de serotonină, un neurotransmițător cunoscut sub numele de plăcere sau hormonul bunei dispoziții.

QUINOA ESTE FĂRĂ GLUTEN

Mulți acizi grași polinesaturați din această super sămânță au un efect de reglare asupra nivelului de colesterol, dar și asupra nivelului de zahăr din sânge, datorită indicelui lor glicemic scăzut. Trebuie remarcat faptul că quinoa este, de asemenea, un aliat real al digestiei. Conținutul său de fibre (7 g/100 g) saturează și stimulează ușor tranzitul. În cele din urmă, absența glutenului permite alergicilor și intoleranților să își modifice aportul de proteine ​​și fibre fără a-și risca bunăstarea intestinală.


Sursa: topsante.com

Citeşte şi: Budinca de chia

One thought on “Care sunt beneficiile quinoa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *