Căile Inimii – Învățătura duhovnicească a Sfinților Părinți

Căile Inimii – Învățătura duhovnicească a Sfinților Părinți

Autor: Arhim. Placide Deseille
Traducere: Felicia Dumas

Această a șasea traducere din Căile Inimii ale părintelui arhimandrit Placide Deseille publicată la Editura Doxologia ne încredințează, așadar, nu numai de așezarea noastră cea bună pe calea mântuirii în Biserica Mântuitorului Hristos, adică în Ortodoxie, ci și de măreția planului lui Dumnezeu în privința noastră, arătându-ne căile deja experimentate de Sfinții Părinți pentru a ajunge la deplina împărtășire din sfințenia Sa, la îndumnezeire.

Totodată, Căile Inimii ne îndeamnă să nu uităm niciodată că oricât de grea ni s-ar părea calea, iubirea lui Dumnezeu este nemărginită, iar Dumnezeu Tatăl ne așteaptă mereu să ne întoarcem la El din rătăcirile vieții noastre de oameni moderni: „Atunci când am înțeles puțin cât de mult ne iubește Hristos, și cât de mult așteaptă ca și noi să-L iubim, o asemenea iubire poate satisface întru totul o viață de om; și ea nu se poate mulțumi decât cu o dăruire totală, exclusivă, ce cuprinde viața însăși”. (capitolul XV, Cântarea Cântărilor).

Felicia Dumas

Cartea Căile Inimii – Învățătura duhovnicească a Sfinților Părinți poate fi comandată pe link-ul umător: www.edituradoxologia.ro

Te-ar putea interesa şi: Râşca, mănăstirea din calea vulturilor

One thought on “Căile Inimii – Învățătura duhovnicească a Sfinților Părinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *