Broccoli gratinat cu șuncă. Cunoașteți beneficiile broccoli?

Broccoli gratinat cu șuncă. Cunoașteți beneficiile broccoli?

Broccoli este o legumă bogată în substanțe nutritive, conține vitaminele A, C, E, aminoacizi, zinc și potasiu. Aceste substanțe îl fac un antioxidant capabil să lupte împotriva radicalilor liberi și să purifice sângele. În plus, zeaxantina și betacarotenul îl fac un protector al sănătății ochilor.

Pe de altă parte, acizii grași și vitaminele Omega 3 accelerează producția de colagen, restabilind elasticitatea pielii și protejându-l de razele solare. Ca să nu mai vorbim de conținutul ridicat de fibre, care îmbunătățește procesul de digestie, previne infecțiile și posibila inflamație a intestinelor.

Pentru a beneficia la maximum de aceste proprietăți, îl puteți fierbe sau mânca crud.

Iată o rețetă pe care trebuie să o încerci: broccoli gratinat cu șuncă.Acest fel de mâncare este ideal pentru prânz și vă va lua doar aproximativ 15 minute. Șunca vă va oferi aportul caloric de care aveți nevoie, în timp ce proprietățile ingredientului principal îl vor menține în echilibru.

Ingrediente

  • 1 broccoli
  • 5 felii de șuncă
  • 1/4 ceapă
  • 1 roșie
  • 3 linguri de unt (60 g)
  • 1 lingură de ulei de măsline (16 g)
  • brânză proaspătă de vaci (150 g)

Citește și: 3 dressinguri gustoase şi sănătoase pentru salate

Mod de preparare:

Mai întâi, aburiți broccoli timp de 5 minute. Apoi tăiați șunca în cuburi mici. Turnați uleiul de măsline într-o cratiță și adăugați șunca până se rumenește.

Tăiați roșia și ceapa, adăugați-le în cratiță. În cele din urmă, adăugați broccoli, brânza, untul și gătiți până se topește.

Sursa: amelioretasante.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *