Boabele de cacao: cum se consumă?

Boabele de cacao: cum se consumă?

„Boabele de cacao” sunt semințele din păstăi, rodul arborelui de cacao. Cultivat în multe țări cu climă caldă și umedă, arborele de cacao dă o sută de păstăi pe an, care în sine conțin aproximativ patruzeci de fasole, învelite într-o pulpă albă. Odată extrase, acestea sunt fermentate și apoi uscate pentru a îndepărta pulpa, reduce aciditatea și dezvolta arome.

Pentru a face ciocolată, boabele sunt prăjite pentru a-și spori aromele și mai mult. Dar cele găsite în magazinele ecologice sunt adesea „crude”, iar beneficiile lor sunt astfel bine păstrate.

Care sunt beneficiile boabelor de cacao?

„Boabele de cacao sunt foarte hrănitoare și revigorante”, subliniază Victoire Finaz, ciocolog. Un bob conţine lipide (50%), fibre (15%), proteine ​​(12%) și mai ales un conținut remarcabil de polifenoli, cu proprietăți antioxidante. Acestea întăresc vasele, stimulează circulația și protejează celulele de îmbătrânire. Cacao este, de asemenea, bogată în magneziu (anti-stres), teobromină (stimulent) și anandamidă (sursă de bunăstare). „Pe de altă parte, avem mai puțin din plăcerea și latura euforică pe care o oferă ciocolata, deoarece nu există zahăr”, ​​spune specialistul.

Cum să le aleg?

Boabele de cacao crude au avantajul de a conserva mai bine antioxidanții, în timp ce acelea care au fost prăjite au o aromă mai puternică de cacao. „Fiecare proveniență oferă arome specifice. Este interesant să gustați două diferite și să le comparați”, sfătuiește Victoire Finaz. Există unele soiuri mai populare decât altele? „Criollo este cel mai rar și cel mai rafinat. Dar varietatea nu este totul. De asemenea, este necesar ca fermentarea și uscarea să fie efectuate corespunzător pentru a da un produs de calitate ”, subliniază ciocologul.

Citeşte şi: Leuşteanul

Cum se consumă?

Aroma lor crudă, deloc dulce și ușor amară, poate surprinde. Sunt perfecte pentru înlocuirea ciocolatei cu cafea sau ca gustare. „Boabele de cacao zdrobite sunt folosite ca un condiment care se potrivește atât cu cele sărate, cât și cu cele dulci. Puteți să o presărați ca sare grosieră pe foie gras, vânat sau chiar pește. Se poate folosi şi la deserturi: mousse de ciocolată, prăjitură cu banane, mici madeleine”, spune Victoire Finaz.

Notă: este mai bine să evitați consumul lor seara, datorită efectelor stimulante.

Sursa: topsante.com

One thought on “Boabele de cacao: cum se consumă?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *