Blefaroplastia nechirurgicală

Blefaroplastia nechirurgicală

Autor: Dr. Madeleine Nechifor, medic primar dermato-venerologie, doctor în ştiinţe medicale, competenţa în dermatologie estetică şi chirurgicală

Deoarece unele paciente nu doresc încă blefaroplastia chirurgicală şi o amână, s-au dezvoltat procedee mai blânde. Timp de recuperare postprocedural mult mai mic, fără spitalizare. Blefaroplastia nechirurgicală cu aparate care generează plasmă sau mai bine spus, blefaroplastia dinamică non-ablativă a pleoapei superioare şi inferioare prin tehnici minim invazive, nu interferează cu termenul consacrat în chirurgia plastică.

Chiar dacă injectarea de toxină botulinică (Botox / Vistabel, Azzalure / Dysport), de acizi hialuronici, mezoterapie, PRP şi alte metode asemănătoare, reuşesc, pentru o perioadă, să amelioreze aspectul sprâncenelor “căzute”, la un moment dat nu mai este suficient.

Există acum aparate care generează a patra stare a materiei, “plasma fizic” ( nu are nici o legatură cu PRP sau cu PRX33) – de tipul Jett Plasma Lift Medical.

Acestea au ca efect o puternică stimulare a fibrelor de elastină şi colagen, creşterea tonusului local şi o “contracţie” a ţesutului pleoapelor , concomitent cu “ridicarea” lui şi în acest mod, o “eliminare” a excesului cutanat sau a pielii fără tonus. Se utilizează pentru pleoapa superioară şi inferioară în egală măsură.

În plus, cu această tehnologie este posibilă ameliorarea ridurilor (de tip “bar code” deasupra buzei superioare, de tip “laba gâştii”, papiloame, xantelasma).

Rezultate bune se obţin şi asupra unor mici cicatrici pe faţă inclusiv după acnee sau pe alte zone ale corpului.

Ajută la eliminarea tatuajelor şi a make-up-ului permanent nereuşit (contur buze, pigmentarea sprâncenelor sau contur pleoape).

Această metodă NU se adresează “căderii” importante, la vârste înaintate. Este pentru femeile de vârstă medie, cu o ptoză lejeră sau medie şi lipsă de tonus local.

Te-ar putea interesa şi: Cum scăpăm de cearcăne?

Blefaroplastia nechirurgicală – tratamentul şi recuperarea

Intervenţia durează 20 – 30 minute, cu anestezie locală, iar recuperarea după această intervenţie, cam 4 – 5 zile. În acest timp zona este moderat inflamată, uşor sensibilă şi cu mici cruste.

Cabinet Medical Individual de Dermatologie Generalǎ şi Esteticǎ Dr. Madeleine Nechifor

Iaşi, Strada Primaverii, Policlinica Industrialǎ

0745.604.935

https://www.nechifor-madeleine.ro

facebook.com/drmadeleinenechiforiasi

One thought on “Blefaroplastia nechirurgicală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *