Apa de gură ar reduce încărcătura virală

Apa de gură ar reduce încărcătura virală

Apa de gură este considerată a avea capacitatea de a inactiva coronavirusurile umane, potrivit unui studiu de la Pennsylvania School of Medicine. Dar acestea nu au fost încă testate în mod specific pe SARS-CoV-2, coronavirusul responsabil pentru COVID-19.

Potrivit unui studiu condus de prof. Craig Meyers de la Pennsylvania School of Medicine (SUA), anumite ape de gură pot fi utile în reducerea încărcăturii virale (cantitatea de virus) din gură după infecție și pot ajuta la reducerea răspândirii SARS-CoV-2, coronavirusul responsabil pentru COVID-19.

Pentru studiul lor, cercetătorii au testat mai multe clătiri orale și nazofaringiene cu privire la capacitatea lor de a inactiva coronavirusurile umane având o structură similară cu cea a SARS-CoV-2. În laborator, au tratat soluții care conțin o tulpină de coronavirus uman cu diferite clătiri antiseptice cu peroxid de hidrogen și diverse mărci de apă de gură. Au permis soluțiilor să interacționeze cu virusul timp de 30 de secunde, un minut sau 2 minute, înainte de a clăti soluțiile.

Potrivit prof. Meyers, rezultatele sunt încurajatoare, deoarece multe ape de gură au inactivat mai mult de 99,9% din coronavirusurile umane după doar 30 de secunde de timp de contact. Următorul pas, a spus el, este proiectarea și efectuarea de studii clinice care să evalueze dacă apa de gură pot reduce în mod eficient încărcătura virală la pacienții cu COVID-19 pozitivi. „Chiar dacă utilizarea acestor soluții ar putea reduce transmisia cu 50%, acest lucru ar avea un impact major”, insistă profesorul.

Sursa: topsante.com / Foto: pixabay.com

Citeşte şi: Infecţia cu rotavirus şi vaccinarea

One thought on “Apa de gură ar reduce încărcătura virală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *