Alimentele organice reduc riscul de cancer

Alimentele organice reduc riscul de cancer

Alimentele organice consummate regulat reduc riscul de cancer cu până la 25% se arată într-un studiu realizat de cercetători francezi.

În timp ce nenumărate produse chimice dăunătoare se găsesc în mesele copiilor în fiecare zi, alimentele organice aduc multe beneficii. Un nou studiu, publicat în JAMA Internal Medicine, demonstrează beneficiile asupra sănătății noastre. Consumul regulat de alimente organice ar reduce riscul de cancer cu 25%. În cauză: prezența mai puțin frecventă a reziduurilor de pesticide și la doze mai mici în ingrediente din agricultura ecologică, comparativ cu cele din agricultura convențională.

Studiul a fost realizat de cercetători de la Centrul de cercetare Epidemiologie și Statistică Sorbona Paris Cité. Acesta a fost realizat pe baza analizei datelor de la 68.946 de participanți. Frecvența consumului de alimente organice sau convenționale – niciodată, din când în când, de cele mai multe ori – le-a fost solicitată pentru 16 grupuri de alimente diferite, iar aceasta timp de șapte ani. În această perioadă, 1.340 de cazuri noi de cancer au fost înregistrate în dosarele medicale.

FOCUS PE ALIMENTELE ORGANICE EXPUSE MAI PUȚIN PESTICIDELOR

A fost observată o scădere cu 25% a riscului de cancer la cei „obișnuiți” cu alimente organice comparativ cu cei „ocazionali”. Scăderea este chiar de 34% pentru cancerul de sân la femeile aflate în postmenopauză sau de 76% pentru limfoame.

Citește și: Usturoiul și potasiul pentru hipertensiune arterială

Mai multe ipoteze sunt ridicate de oamenii de știință pentru a explica aceste cifre, în special prezența unui număr mai mic de pesticide, dar și a unor niveluri potențial mai ridicate ale anumitor micronutrienți (antioxidanți carotenoizi, polifenoli, vitamina C sau profiluri de acizi grași mai benefici) în alimentele organice.

Potrivit cercetărilor anterioare, consumatorii de alimente ecologice consumă alimente mai sănătoase, fumează mai puțin și fac exerciții fizice mai regulat. Pentru a nu denatura rezultatele, au fost luate astfel în considerare condițiile socio-demografice, dieta, stilul de viață sau istoricul familial. Dar acești factori de risc nu au schimbat în cele din urmă analiza cercetătorilor.

Sursa: jamanetwork.com

2 thoughts on “Alimentele organice reduc riscul de cancer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *