Alimente care pot reduce stresul și anxietatea

Alimente care pot reduce stresul și anxietatea

Trăim într-o lume agitată, plină de provocări și presiuni constante, iar stresul și anxietatea au devenit probleme comune în viețile noastre. Cu toate acestea, puțini oameni știu că alimentația poate juca un rol crucial în gestionarea acestor afecțiuni.

Există o serie de alimente care pot ajuta la reducerea stresului și a anxietății, furnizând substanțe nutritive esențiale și promovând starea de bine mentală.

Nuci hidratate

Nucile sunt pline de acizi grași omega-3, vitamina E și magneziu, toate substanțe nutritive care pot susține sănătatea mentală. De asemenea, magneziul ajută la relaxarea mușchilor și a sistemului nervos, reducând astfel simptomele de stres și anxietate. Pentru a beneficia de componentele lor benefice este indicat să le hidratam  timp de 12 ore înainte de a le mânca. Astfel, aceste fructe vor fi mai ușor de digerat și vor avea mai multe efecte curative.

Somonul reglează cortizolul și reduce stresul

Somonul este bogat în acizi grași omega-3, asociați cu un risc mai scăzut de depresie și anxietate. Consumul regulat de somon poate contribui la reglarea nivelului de cortizol, hormonul stresului, și poate spori producția de serotonină, cunoscută ca hormonul fericirii.

Avocado,  numit și „superfructul”, este o altă opțiune excelentă

Acesta conține grăsimi sănătoase, precum omega-3 și omega-6, care pot îmbunătăți sănătatea creierului și pot reduce inflamațiile asociate cu stresul cronic. De asemenea, avocado este bogat în vitamina B, care ajută la menținerea echilibrului emoțional și la reglarea nivelului de energie.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră conține flavonoide și antioxidanți care pot stimula producția de endorfine și serotonine, hormoni responsabili de starea de bine și de reducerea stresului.

Bananele, delicioase și hrănitoare

Acestea au un conținut bogat de potasiu, un mineral care combate stresul și nervozitatea. O banană pe zi este un supliment ideal pentru prevenirea și tratarea anxietății în mod natural.

Combateți axietatea cu un ceai!

Ceaiul verde conține un aminoacid care poate reduce anxietatea și promova relaxarea. Consumul regulat de ceai verde poate ajuta la stabilizarea nivelului de cortizol și poate îmbunătăți starea generală de bine.

În final, nu uitați că o dietă echilibrată este sursa sănătății organismului.

Autor: Mariana Chelariu, Nutriţie şi Dietetică 

www.marianachelariu.ro

Foto: pixabay.com