Aerisirea, mai importantă decât decontaminarea suprafețelor (Covid-19)

Aerisirea, mai importantă decât decontaminarea suprafețelor (Covid-19)

Potrivit unor studii, nu mai puțin de 90 la sută dintre pacienții COVID-19 ar fi căpătat virusul din locuri prost ventilate sau aerisirea nu era bine făcută.

Noua măsură este recomandată cu tărie de Guvernul german pentru a combate coronavirusul: Aerisirea nu costă nimic și este eficientă!

Pentru o eficiență maximă, este recomandabilă „aerisirea încrucișată”, adică pur și simplu deschiderea tuturor ferestrelor unei case sau ale unui apartament pentru a permite formarea unor curenți de aer și astfel o reîmprospătare completă.

Una dintre principalele căi de contaminare cu noul coronavirus este așa-numitul „nor viral”, care plutește și pe care îl poate respira toată lumea. Aerosolii sunt arătați tot mai mult cu degetul ca fiind modalitatea prin care cineva contractează coronavirusul. De altfel, și Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a statuat săptămâna acesta, în mod oficial, că noul coronavirus se răspândește pe calea aerului.

Potrivit experţilor de la CDC, picăturile respiratorii de diverse mărimi expulzate în proximitatea unei persoane infectate, atunci când aceasta tuşeşte, strănută, cântă, vorbeşte şi respiră rămân principala cale de contaminare. Și CDC notează importanţa ventilaţiei în spaţiile închise pentru a preveni contaminările.

În schimb, infectarea prin intermediul unei suprafeţe contaminate nu mai este considerată „o formă comună de răspândire a maladiei COVID-19”, au precizat experţii de la CDC.

Monica Gandhi, profesor de medicină la Universitatea California spune că măsurile cele mai importante de protecție rămân distanțarea fizică și purtarea măștii, opinie împărtășită de mulți alți specialiști, care au ajuns la concluzia că cel mai mare risc de transmitere a virusului este fie prin picături, fie prin aerosoli.

Sursa: digi24.ro

Citeşte şi: Coronavirusul ar putea supraviețui 9 ore pe piele, potrivit unui studiu japonez

One thought on “Aerisirea, mai importantă decât decontaminarea suprafețelor (Covid-19)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *