Coronavirusul ar putea supraviețui 9 ore pe piele, potrivit unui studiu japonez

Coronavirusul ar putea supraviețui 9 ore pe piele, potrivit unui studiu japonez

Cercetătorii japonezi au studiat probe de piele umană și au observat că Sars-CoV-2, actualul coronavirus, ar putea supraviețui acolo timp de aproximativ 9 ore. De aici și importanța spălării regulate a mâinilor!

Se știa că poate rămâne activ pe carton 24 de ore, pe plastic timp de 3 zile și până la 4 zile pe sticlă. Sars-CoV-2 ar putea rămâne activ pe piele timp de 9 ore, aflăm dintr-un nou studiu științific japonez, publicat în revista Clinical Infectious Disease.

Cercetătorii și-au desfășurat activitatea pe probe de piele obținute din autopsii. Acestea au fost colectate aproximativ o zi post-mortem, ceea ce nu a modificat rezultatele conform cercetătorilor, deoarece pielea umană poate fi utilizată până la 24 de ore după moarte pentru grefele de piele.

Folosind aceste probe, oamenii de știință au descoperit că Sars-CoV-2 a supraviețuit timp de 9,04 ore, comparativ cu doar 1,82 ore pentru virusul gripal A (sau H1N1). Dar când se amestecă cu mucus, cum ar fi în timpul unui episod de tuse sau strănut, coronavirusul supraviețuiește în medie cu 11,09 ore, comparativ cu doar 1,69 ore pentru gripa A (H1N1 ). Vestea bună este că acești doi viruși au fost inactivați pe pielea umană la doar 15 secunde după utilizarea unui gel hidroalcoolic cu etanol 80%.

„Acest studiu arată că Sars-CoV-2 poate avea un risc mai mare de transmitere prin contact direct decât virusul gripal H1N1, deoarece primul este mult mai stabil pe pielea umană.”, au scris autorii în articolul lor. „Aceste rezultate susțin ipoteza că o bună igienă a mâinilor este importantă pentru prevenirea răspândirii Sars-CoV-2”, au spus ei.

Oamenii de știință precizează, totuși, că acest studiu despre coronavirus nu au luat în considerare încărcătura virală, adică numărul de particule virale prezente sau doza infecțioasă, care este doza de particule virale necesare infecției. a unui individ dacă membranele mucoase nazofaringiene ale acestora vin în contact cu pielea contaminată.

Rețineți că în lupta cu acest coronavirus este important să vă spălați bine mâinile în mod regulat cu apă cu săpun pentru a limita riscurile sau, în caz contrar, să utilizați o soluție hidroalcoolică, mai ales după ce ați atins mobilierul public sau aţi fost la cumpărături.

Sursa: Live Science

Citeşte şi: Cele mai întâlnite efecte secundare de la COVID-19. 9 din 10 pacienţi vindecaţi de Covid rămân cu sechele

One thought on “Coronavirusul ar putea supraviețui 9 ore pe piele, potrivit unui studiu japonez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *