7 soluții împotriva alergiei la polen

7 soluții împotriva alergiei la polen

Sezonul alergiei la polen începe cu venirea primăverii. Particulele de polen care circulă în aer sunt responsabile de reacții alergice, numite și polinoză, la nivelul zonelor de contact: mucoase respiratorii și mucoase oculare, uneori chiar piele. Aceste reacții dau naștere la diferite simptome: strănut, tuse, conjunctivită, ochi roșii, mâncărime etc. Iată câteva sfaturi utile pentru a trece mai ușor de această perioadă:

Mangan împotriva alergiei la polen

Acest oligoelement modifică solul alergic și face posibilă întărirea membranelor mucoase iritate de prezența polenilor. A se lua pe stomacul gol sau cu 10 minute înainte de masă în timpul sezonului de polen.

Comprese de mușețel

Pentru a ameliora ochii roșii și pleoapele umflate cu polen, pregătiți un decoct de flori de mușețel (fierbeți 3 minute, lăsați să infuzeze 10 minute, apoi răcoriți). Aplicați o compresă îmbibată pe ochi timp de 15 minute.

Granule homeopate

În cazul curgerii nasului, 3 granule de 5 ori pe zi de Allium Cépa 5 CH. În caz de strănut, 3 granule de 5 ori pe zi de Nux Vomica 5 CH. Pentru ochii lăcrimați, 3 granule de 5 ori pe zi de Euphrasia officinalis 5 CH.

Ceai de urzică și mentă

De 2 ori pe zi, se infuzează 1 lingură de menta uscată și 1 linguriță de frunze de urzică uscate într-o cană.

Muguri de coacăze negre

Coacăzul negru este bogat în mangan, oligoelementul care scade sensibilitatea la alergeni și blochează eliberarea histaminei (molecula secretată de celulele corpului atunci când intră în contact cu alergenul). A se lua ca tratament de 5 până la 15 picături pe zi sub formă de macerat de glicerină (în farmacii).

Suc de citrice

În fiecare dimineață, stoarceți sucul de la jumătate de lămâie și 2 portocale. Vitamina C face posibilă blocarea secreției de histamină de către globulele albe din sânge.

Citește și: Sindromul Raynaud

Miere din regiunea ta

Îndulcirea ceaiurilor de plante cu miere din regiunea dumneavoastră vă ajută să vă creșteți imunitatea la polenii pe care le pot întâlni membranele mucoase nazale.

Dacă simptomele persistă…

Dacă simptomele dvs. sunt cu adevărat deranjante sau se agravează, nu ezitați să aveți o întâlnire cu medicul dumneavoastră care vă va prescrie un antihistaminic.

Sursa: topsante.com / Foto: Hans Benn

One thought on “7 soluții împotriva alergiei la polen

Comments are closed.