6 sfaturi pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii

6 sfaturi pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii

Îmbătrânirea prematură a pielii este un proces biologic. Deci, toți oamenii trebuie să se confrunte cu asta la un moment dat în viața lor.

Deși există în prezent multe tehnici de întârziere, apariția semnelor de îmbătrânire va fi inevitabilă. Acest lucru se întâmplă din cauza scăderii hormonilor care se angajează în celulele pielii, precum și a producției de colagen și elastină.

Pe de altă parte, există un tip de îmbătrânire care apare prematur, cel care rezultă din obiceiuri de viață slabe și alți factori externi care afectează calitatea pielii. Pentru a reduce riscul îmbătrânirii premature a pielii, merită să urmați câteva recomandări și să încercați să vă îmbunătățiți stilul de viață.

1. Dormi bine si alunga îmbătrânirea prematură

În timpul orelor de somn, corpul secretă mai multe substanțe care susțin regenerarea celulară pentru a menține pielea tânără. Nedormitul obstrucționează această activitate și, pe termen mediu și lung, acest lucru poate fi observat asupra stării pielii prin semne inestetice, cum ar fi cearcăne sau pungi sub ochi. A dormi cel puțin 7 ore pe noapte, fără întreruperi, permite corpului să se regenereze în mod corespunzător.


2. Alegeți o dietă echilibrată

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru și necesită o nutriție specială pentru a se bucura de o sănătate bună si a nu ne confrunta cu îmbătrânirea prematură. Datorită unei diete echilibrate, oferim corpului nostru compuși antioxidanți, vitamine, minerale și mulți alți nutrienți care ajută la refacerea acesteia și la prevenirea daunelor oxidative cauzate de radicalii liberi. Prin urmare, dieta ar trebui să se bazeze întotdeauna pe alimente de foarte bună calitate, cum ar fi:

  • Fructe
  • Legume
  • Legume uscate
  • Acizi grasi omega-3
  • Fructe uscate.

3. Protejați-vă de soare pentru a reduce îmbătrânirea prematură a pielii

Razele solare sunt principala cauză a îmbătrânirii premature a pielii și a multor alte afecțiuni ale pielii. Deoarece este adesea dificil să eviți soarele, este esențial să te îmbraci cu protecție solară în orice moment. De asemenea, ar trebui să purtați pălării, șepci și ochelari de soare pentru protecție. Deteriorarea solară a straturilor superficiale și profunde ale pielii nu este vizibilă imediat, dar în timp devine din ce în ce mai vizibilă. În plus, s-a demonstrat că aceste daune cresc riscul de a suferi de cancer de piele.

4. Exercițiu regulat

Pe lângă faptul că este un obicei grozav pentru menținerea în formă, exercițiile fizice susțin și regenerarea pielii. Prin această practică, organismul elimină diferite substanțe toxice care afectează sănătatea pielii și influențează dezvoltarea timpurie a îmbătrânirii. În plus, este cel mai bun mod de a preveni lăsarea, un factor care poate provoca apariția ridurilor.

5. Fumatul interzis

S-a demonstrat că la oamenii care au un obicei prost de a fuma îmbătrânirea prematură apare mai repede decât la cei care au un stil de viață sănătos. Toxinele din țigări ajung la diferite organe de purificare și se opresc în sânge. Apoi, afectează fiecare celulă din corp. Ca urmare, persoanele care fumează au pielea mai ridată, cu pete și alte tulburări ale pielii care afectează frumusețea.

6. Tratamente de înfrumusețare

Pentru a reduce semnele îmbătrânirii premature a pielii, este bine să aveți tratamente regulate de înfrumusețare. Acestea îmbunătățesc și garantează pielea fără impurități sau imperfecțiuni.

Produsele de uz extern hrănesc pielea și stimulează repararea celulelor. Acest lucru ajută astfel la reducerea și prevenirea ridurilor și petelor. În plus, sunt minunate pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, tonifiere și asigurarea hidratării profunde a pielii.

Îmbătrânirea prematură – concluzie

Este întotdeauna mai dificil să reduceți semnele care anunță îmbătrânirea prematură a pielii decât să le preveniți. Prin urmare, în loc să așteptați să apară, cel mai bun pariu este să începeți să acționați din timp, pentru a reduce impactul lor negativ.

Sursa: amelioretasante.com

Vă recomandăm şi: Tratamentul mâinilor uscate

One thought on “6 sfaturi pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii

Comments are closed.