5 tehnici pentru a stimula sistemul imunitar al copilului dumneavoastră

5 tehnici pentru a stimula sistemul imunitar al copilului dumneavoastră

Sistemul imunitar este foarte important, mai ales că acum este momentul întoarcerii la școală a copiilor. Începutul anului şcolar coincide cu sezonul de toamnă, sezon care marchează și revenirea bacteriilor, a germenilor și a virușilor. Iată câteva soluții pentru a vă ajuta copilul să se protejeze și să lupte împotriva infecțiilor care circulă în locul de joacă și în sălile de clasă.

Mănâncă mai bine

Lipsa exercițiului fizic, stresul și poluarea joacă un rol negativ în apărarea corpului unui copil mic, dar consumul unei diete echilibrate și practicarea sportului ajută la inversarea tendinței. Acum este momentul să alegeți o dietă sănătoasă, bazată pe produse bogate în vitamine și minerale. Încercați să eliminaţi grăsimile saturate și trans de pe farfuriile copiilor dumneavoatră, precum și produsele cu aditivi alimentari, care ar putea afecta sistemul imunitar. În schimb, concentrați-vă pe obținerea de suficiente proteine, atât animale, cât și vegetale, necesare pentru a construi anticorpi și pentru a combate infecțiile.

Grăsimile esențiale omega-3, fructele bogate în vitamina C, produsele lactate care conțin bacterii lactice și legumele pline de fibre îi ajută să rămână sănătoși. Nu ezitați să vă gătiți mesele cu usturoi și ceapă pentru a beneficia de proprietățile lor antiinfecțioase.

Dorm mai bine

În funcție de vârstă, copiii au nevoie de somn între 10 și 14 ore pe noapte. Pentru a le garanta o bună calitate a somnului, pe lângă cantitatea necesară, asigurați-vă că dorm într-o cameră întunecată, fără ecrane și, dacă este posibil, fără zgomot. Un somn bun ajută sistemul imunitar.

Fac mai mult sport

Exercițiul fizic regulat ajută la oxigenarea bine a corpului și la întărirea sistemului imunitar. Pentru a-l motiva pe micuțul tău, de ce să nu organizezi sesiuni de sport de familie în fiecare weekend? Dacă este soare, vă puteți bucura chiar și de ultimele săptămâni de vreme bună înainte de sosirea iernii.

Se vitaminizează corect, au sistemul imunitar mai bun

Anumite suplimente precum cele pe bază de zinc și / sau vitamina C pot ajuta un corp obosit sau fragil să reziste mai bine atacurilor externe. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru sfaturi cu privire la găsirea unui produs care este cel mai potrivit pentru nevoile copilului dumneavoastră.

Citeşte şi: Ce să mâncăm înainte şi după sport pentru a slăbi?

Râzi mai mult cu copilul tău

Cea mai bună armă pentru combaterea bolilor este umorul bun! Sistemul imunitar nu iubește stresul și anxietatea. Pentru copii cât mai sănătoși, ajutați-i să se distreze, să se joace și să râdă cât mai mult posibil în fiecare zi.

Importanța educației

Explicaţi copiilor de la vârsta de 4-5 ani de ce este important să se spele pe mâini în mod regulat, să-și acopere gura când strănută și tușește și de ce nu ar trebui să se apropie de persoanele bolnave. Făcându-i să înțeleagă de ce aceste gesturi sunt importante, vor putea participa activ la prevenirea bolilor pentru ei și pentru cei din jur.

Sursa: santemagazine.fr

One thought on “5 tehnici pentru a stimula sistemul imunitar al copilului dumneavoastră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *