5 condimente naturale pentru durerile de genunchi

5 condimente naturale pentru durerile de genunchi

Unele condimente naturale au puternice proprietăți antiinflamatoare și calmante ale durerii. Aflați în acest articol cum ne pot ajuta curcuma, ghimbirul, scorțișoara, cuișoarele și piperul de cayenne. Le puteți încorpora în dieta dvs. pentru a vedea avantajele sale mari pentru sănătatea generală.

1. Curcuma

Începem lista de condimente naturale cu regina condimentelor: curcuma. Acest puternic remediu medicinal a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale antiinflamatoare, analgezice, antioxidante, anticarcinogene și hepatoprotectoare.

De fapt, studiile arată că efectele sale sunt mai puternice decât cele ale medicamentelor care ameliorează durerea. Curcuma are, de asemenea, avantajul că nu are efecte secundare pentru sănătate. De aceea este opțiunea noastră numărul unu când vine vorba de durerea la genunchi.

2. Ghimbir

Apoi, ghimbirul, din aceeași familie ca turmericul, este, de asemenea, un remediu excelent pentru ameliorarea durerii într-un mod natural. Îl putem consuma și folosi local (aplicat pe piele), prin aplicarea uleiului esențial de ghimbir diluat cu un alt ulei.

Un studiu arată rezultatele pozitive ale extractului de ghimbir pe un grup de 247 de pacienți care sufereau de osteoartrita genunchiului. Studiul arată o reducere a simptomelor. Cu toate acestea, trebuie să respectați doza pentru a evita ușoare probleme digestive pe care acest condiment le-ar putea provoca în unele cazuri.

3. Ardeiul Cayenne, unul dintre condimentele naturale împotriva durerii

Ardeiul Cayenne conține capsaicină, un ingredient activ foarte înțepător, care este, de asemenea, foarte benefic pentru durere. La fel ca ghimbirul, puteți combina și consumul oral cu aplicarea topică.

Cu toate acestea, dacă alegem să adăugăm piper de cayenne la felurile noastre de mâncare, trebuie să avem în vedere că poate fi iritant. Cu toate acestea, putem evita acest efect dacă îl încorporăm treptat în dieta noastră.

4. Scorțisoara

Scorțișoara completează panoplia de condimente naturale care are şi proprietăți antiinflamatorii, printre multe alte proprietăți curative. Poate fi utilizată local, în combinație cu alte ingrediente precum ghimbir și ulei de susan. Acest lucru va reduce durerea și va îmbunătăți mobilitatea articulației.

Vă recomandăm să alegeți scorțișoara Ceylon datorită efectelor sale terapeutice puternice, în comparație cu alte soiuri.

Citeşte şi: Parodontoza pe înțelesul tuturor

5. Cuișoare

În cele din urmă, cuișoarele conțin eugenol în cantități semnificative. Acest compus, care se găsește și în scorțișoară și nucșoară, are proprietăți analgezice. De fapt, aceste condimente naturale erau deja folosite în timpurile străvechi ca remediu pentru ameliorarea durerii de dinți.

Putem folosi ulei de cuișoare pe zona afectată pentru ameliorare. Provoacă o anumită amorțeală la genunchi. Cu toate acestea, trebuie să fim în concordanță cu această metodă pentru a observa o îmbunătățire semnificativă.

Acum cunoașteți aceste 5 condimente naturale pentru a combate durerile de genunchi. Nu numai că vă vor permite să adăugați aromă mâncărurilor, dar au și beneficii foarte eficiente pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate. Gustă-le și descoperă-le beneficiile!

Sursa: amelioretasante.com

One thought on “5 condimente naturale pentru durerile de genunchi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *