4 plante care ameliorează reumatismul

4 plante care ameliorează reumatismul

Reumatismul este o boală dureroasă, acută sau cronică, care interferează cu funcționarea articulațiilor esențiale pentru mișcare.

Ca adjuvant sau în centrul tratamentului reumatismului și, în special, al osteoartritei, plantele sunt de un ajutor imens. Acesta este cazul pentru coada de cal, harpagophytum, creţuşcă și coacăze negre.

Medicina pe bază de plante calmează reumatismul

Osteoartrita, cea mai frecventă formă de reumatism, este o boală degenerativă a cartilajului. Acest lucru este în mod normal în continuă prelucrare, iar produsele sale de degradare sunt evacuate. Când acest proces este imposibil, apar focare inflamatorii repetate, care distrug cartilajul.

Dacă reumatismul este ameliorat de medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), medicina pe bază de plante este capabilă să calmeze durerea și, de asemenea, să întărească articulațiile.

Coada calului, remineralizantă

Coada calului conţine minerale prețioase pentru combaterea osteoartritei și a altor reumatisme degenerative, fiind deosebit de bogată în siliciu. Acesta este unul dintre elementele de bază ale cartilajului și osului, îmbunătățind flexibilitatea și rezistența.

Utilizare

În esență, ca tratament de bază, sub formă de pulbere micronizată, 1 până la 3 g pe zi, sau o suspensie integrală de plante proaspete care păstrează mineralele, cu o linguriță dimineața, adesea combinată cu urzică.

Precauții de utilizare: forma micronizată ajută la prevenirea problemelor de toleranță gastrică. Coada calului este contraindicată în insuficiența renală.

Harpagophytum, antiinflamator în lupta cu reumatismul

Rădăcina secundară (tuberculul) acestei plante, care crește în deșerturile din Africa de Sud, conține iridoide, cum ar fi harpagozidul cu proprietăți antiinflamatorii.

Harpagophytum ameliorează activ (studiile clinice la om confirmă) dureri articulare ușoare până la moderate și scad rigiditatea articulațiilor. Ar fi, de asemenea, eficient pentru durerile de spate.

Utilizare

Sub formă de extract uscat, într-o capsulă, la o doză de 2 g pe zi, sau echivalentul său în pulbere de plantă, până la 5 g pe zi, în cure discontinue, zece zile pe lună de exemplu, în focare „ fierbinte ”inflamator.

Precauții de utilizare: harpagohytum este extrem de bine tolerat, iar efectele secundare (accelerarea tranzitului) sunt rare. Nu au fost raportate interacțiuni cu alte medicamente.

Creţuşca, aspirină de plante

Părțile aeriene înflorite ale plantei, o plantă erbacee mare, comună în toată Europa în locuri umede, conțin derivați de salicilat. Când zdrobiți florile, găsiți mirosul atât de caracteristic aspirinei din Rhône, salicilatul de metil!

Ingredientele sale active au efecte antiinflamatorii comparabile cu harpagozidele, dar sunt mai degrabă rezervate reumatismului agravat de umiditate. Aceste reumatisme sunt mai tari, în general mai puțin acute, dar mai rigide. Această plantă este remarcabilă prin faptul că conține ingrediente active antiinflamatorii și antidotul lor natural, taninuri, care protejează stomacul.

Citeşte şi: Deficiența de omega 3 afectează dezvoltarea neuronală la nou-născuţi

Utilizare

Ca extract uscat sau fluid, pulbere sau tinctură mamă. În timpul crizei, în timpul zilei sorbim o infuzie dintr-o mână de vârfuri înflorite în 1 l de apă; ca tratament de bază și dacă semnele sunt semnificative, utilizați 50 de picături dimineața și seara de tinctură mamă pentru a fi diluate în puțină apă. Combinația de coacăz negru și dulceață poate fi interesantă.

Precauții de utilizare: acestea sunt identice cu cele pentru aspirină. Creţuşca trebuie evitată în caz de gastrită, alergie la aspirină, administrarea de medicamente anticoagulante sau antiinflamatoare.

Coacăze negre, „îndepărtarea ruginii” și calmant

Frunzele acestui arbust conțin polifenoli (flavonoizi, taninuri și precursorii acestora) care sunt antioxidanți puternici. Acestea sunt toate componentele care sunt active în fenomenele asociate cu inflamația cronică. De asemenea, exercită un efect analgezic.

Utilizare

Ca tratament de bază, posibil asociat cu alte plante antiinflamatoare, frunze de frasin, urzică sau dulce de pajiște.

De preferat, un decoct-macerare care se combină, în cantități egale, cu frunzele de coacăze negre, mesteacăn, frasin, urzică și vârfurile înflorite de creţuşcă.

Rețetă pentru a linisti reumatismul? Se toarnă o mână din acest amestec în apă clocotită, se oprește fierberea și se lasă să se absoarbă timp de 15 min. Se bea pe tot parcursul zilei.

Precauții de utilizare: coacăzul negru este sigur, nu este toxic și nu sunt descrise efecte secundare.

Sursa: santemagazine.com

One thought on “4 plante care ameliorează reumatismul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *