3 remedii cu turmeric împotriva artritei reumatoide

3 remedii cu turmeric împotriva artritei reumatoide

Turmericul este un condiment anti-inflamator cu proprietăți interesante pentru multe probleme, inclusiv artrita reumatoida.

Componenta sa activă este curcumina. Mai jos sunt trei rețete cu turmeric pentru a combate efectele artritei reumatoide. Puteți face aceste remedii acasă.

1. Argilă și turmeric pentru artrita reumatoidă

Să începem cu un tratament local cu o acțiune analgezică destul de rapidă. Se compune din turmeric și argilă care ajută la reducerea inflamației. Prin urmare, calmează durerea. În plus, acest unguent este bogat în minerale.

Ingrediente

 • 3 linguri praf de lut (90 g)
 • 1 lingura curcuma pulbere (25 g)
 • Apă

Pregătirea

În primul rând, vă reamintim să nu folosiți ustensile metalice cu argilă. Preferă lemn, plastic, ceramică sau sticlă. Se amestecă argila si curcuma bine. Apoi se adaugă treptat apă până când este o pastă omogenă care nu curge.

Aplicație

Se aplică în jurul zonei afectate de artrita reumatoida pe pielea curată, uscată. Se lasă timp de 20 până la 30 de minute sau până când argila se usucă. În cele din urmă se spală pielea pentru a elimina resturile din aplicație. Dacă doriți, puteți aplica o hidratare.

2. Ulei de nucă de cocos, turmeric și piper negru

Acest al doilea remediu pentru artrita reumatoidă este aplicat sub formă de loțiune de masaj. Combinația a trei elemente medicinale este cheia pentru ameliorarea inflamației și durerii.

Potrivit unui studiu, piperina prezentă în piper negru ar crește biodisponibilitatea turmericului cu 2000%! Prin urmare, este foarte important de a combina aceste două ingrediente ori de câte ori este posibil. De fapt, unele suplimente alimentare folosesc deja această combinație de turmeric și piper negru.

Ingrediente

 • 1 linguriță curcuma pulbere (7 g)
 • 1 linguriță piper negru (7 g)
 • 20g ulei de nucă de cocos extra virgin

Pregătirea și aplicarea

Se amestecă cele trei ingrediente. Aplicați aluatul rezultat pe zona inflamată și masați ușor. Atenție să nu pătați hainele.

Citește și: Infecţia cu Norovirus

3. Lapte de aur

Pentru acest remediu, vom pregăti o băutură care poate fi luată în plus față de tratamentul local văzut mai sus. Este un lapte vegetal medicamentos foarte bun și sănătos, care aduce, de asemenea, o mulțime de căldură.

Ingrediente

 • 2 căni de nucă de cocos, migdale sau băuturi vegetale de ovăz (500 ml)
 • 3g curcuma pulbere
 • Pudră de ghimbir (3 g)
 • Scorțișoară Ceylon (3 g)
 • Piper negru (3 g)
 • Miere pe placul dvs.

Pregătirea

Se fierb toate ingredientele timp de 10 minute și se lasă să se odihnească pentru încă 10 minute. Puteți consuma această băutură în orice moment al zilei. Cu toate acestea, acesta va fi mai apreciat în zilele reci.

Acum știți de trei remedii pe bază de turmeric pentru a combate efectele artritei reumatoide. Puteți să le utilizați alternativ sau combina pentru a oferi organismului dumneavoastră toate beneficiile acestui condiment medicinal. După arată studiile, efectele sale antiinflamatorii și analgezice vă vor ajuta cu siguranță să vă simțiți mai bine.

Sursa: amelioretasante.com

One thought on “3 remedii cu turmeric împotriva artritei reumatoide

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *