3 fructe care te scapă de balonare

3 fructe care te scapă de balonare

Senzația de balonare poate fi cauzată de alimente nesănătoase, dar chiar și legumele pot fi vinovate, în special diferite tipuri de varză. Indiferent de modul în care ai obținut sentimentul neplăcut, vrei să scapi de el cât mai repede posibil. Aceste trei fructe te pot ajuta.

1. Prunele, perfecte pentru balonare

Vrei să scapi de constipație? Mănâncă câteva prune! Aparent, prunele au fost soluția preferată pentru constipație de secole. Acest lucru se datorează faptului că prunele conțin o substanță numită sorbitol, care are un efect laxativ. Pe lângă asta, prunele sunt pline de fibre. Atât prunele uscate, cât și cele proaspete vă pot ajuta să scăpați de senzația de balonare.

2. Papaya

Căutați un fruct care să fie bun pentru intestin și digestie? Nu căuta mai departe decât papaya viu colorată. Acest fruct tropical conține o enzimă numită papaină care ajută la digestia proteinelor. În plus, acest fruct este bogat și în fibre, ceea ce vă va face și intestinul fericit. Toate acestea înseamnă că, dacă aveți probleme cu constipația sau diareea, veți beneficia de consumul de papaya. Dacă oricum mâncați din acest fruct, s-ar putea să mâncați și semințe de papaya neagră. Aceste semințe sunt pline de substanțe nutritive importante, cum ar fi calciu, magneziu și fosfor.

Citește și: 10 alimente antiinflamatorii pentru sănătatea inimii

3. Kiwi

Fructele de kiwi sunt pline de vitamina C. Sunt foarte sănătoase și au un efect laxativ ușor. Puteți reduce rapid senzația de balonare consumând un kiwi. Kiwi-urile conțin, de asemenea, o enzimă numită actinidină, care ajută și la digestia proteinelor. Nu numai asta, dar și kiwi-urile conțin o mulțime de fibre. Vrei să crești numărul de fibre pe care le consumi? Apoi, puteți încerca să mâncați și coaja kiwi. Deși nu sună foarte frumos, are un gust mult mai bun (și mult mai puțin păros) decât ai crede.

Sursa: tips-and-tricks.co (Foto: pixabay.com)

One thought on “3 fructe care te scapă de balonare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *